Glad som en lärka

Tänk vad bra en humörsvängning kan vara också – och att jag får uppleva en sådan. Att jag inte bara prenumererar på de förödande dåliga.

Jag är glad för att livet har öppnat sig framför mig igen. Jag känner att jag växer starkare för var dag. Och allt efter jag orkar mer vill jag mer.

Men som vanligt måste jag se upp. Det blir lätt lite för mycket – som i veckan till exempel. Resultatet blev ändå inte värre än ett kortare mellanspel på sjukhuset igår eftermiddag och  en natt. Klockan fem i morse lämnade jag utvilad, glad och nöjd igen.

Tänk att livet kan få vara så också. Och tänk vad lite vila kan göra för underverk.

Uppdrag – föreläsningar, skrivuppdrag eller vad det vara månde – alla ger mig nu mer och mer stöttning och hjälp att tippa över på det friska i mig. Jag får tillbaka både livslust och kraft. Jag känner att jag behövs och gör nytta. Det får mig att växa och bli stark.

Sen kan jag behöva vila mellan varven – och det gör jag. Det är något jag ständigt jobbar på, och kommer att få slita med för resten av mitt liv – det där lagom. Det försmädliga ordet som kan ha så stor betydelse.

Nu ser jag i alla fram mot en ny dag och nya utmaningar, utvilad och glad.

Om Agneta Werner

Jag heter Agneta Werner, nu mer frisk än sjuk. Under mycket lång tid bestod livet av upprepade självmordsförsök, självskadande och ett ändlöst antal dygn, månader, år inom slutenvården, såväl allmänpsyk som rättspsyk. Jag har börjat undra över vad det var som fattades mig. Vad det var som gjorde att det tog över 20 år att komma upp på banan igen.
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Glad som en lärka

  1. anne skaner skriver:

    grattis Agneta, lagom är ett ord vi vet men är dåliga att hantera eftersom lagom också är så trist. ha en bra dag på fiket med anna och maria, nästa gång är jag med bara ni flyttar fram någon timme, mina morgonvanor på helger är lite mindre lagom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s