Tårarna har torkat bort

Även om jag blir orolig för min nattsömn så är jag ändå glad idag. Idag är det julafton och jag ska få fira den med min ”bonusfamilj” (får jag säga så Tinne m fl?) Jag är i alla fall jätteglad inför dagen.

Som barn minns jag att den stora begivenheten var julklapparna inslagna med massor av tomtepapper  och minst en rulle tejp vardera. Ibland var det svårt att gissa – även om standard hos oss altid var en spårvagn! Men ofta var det svårt att få utseendet av en ny pulka att se ut som en spårvagn. Men det gjorde ingenting.

I ett försök att somna om i morse satte jag på radion och lyssnade på gårdagens nyheter. För min del hade det lika gärna kunnat vara förra månadens ”nyheter” då jag så länge varit borta i min egen hoppressade lilla kupa av värld. I alla fall var dagens nyheter inget som gav ro att sova över. Stockholms ”bla bla bla” höjdarpolitiska ”bla bla bla” menade att barnfamiljerna med försörjningsstöd skulle ha sparat av barnens ”fritidspengar” för att få ihop till julklappar sina telningar. Ibland, eller egentligen, rätt ofta undrar jag vilken värld dessa våra folkvalda politiker lever i. Att de är valda i demokratisk anda är en skymf mot vanligt hyfs och vett i synen på våra medmänniskor. Jag vet inte hur Astrid Lindgren skulle ha valt att lägga orden i saken men jag är övertygad om att jag håller med.

Min julönskan är nu när mina tårar torkat är att alla landets barns ögon må glittra av glädje och förväntan och inte tårar och ont i magen.

Min sista önskan för idag – att alla ägnar den har dagen till att vara extra vänliga, generösa och tacksamma för vad livet ger oss!

 

Om Agneta Werner

Jag heter Agneta Werner, nu mer frisk än sjuk. Under mycket lång tid bestod livet av upprepade självmordsförsök, självskadande och ett ändlöst antal dygn, månader, år inom slutenvården, såväl allmänpsyk som rättspsyk. Jag har börjat undra över vad det var som fattades mig. Vad det var som gjorde att det tog över 20 år att komma upp på banan igen.
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s