Genomtrött

Just när jag nått kulmen så tar också energin slut. Den sista tiden har allt bara stegrats och stegrats. Lista på att-görasaker har bara blivit längre och längre istället för tvärtom.

Imorgon reser jag och Gunilla till New York på TC3 utbildning (kurs på/om Fountain House). Det har varit mycket att förbereda här hemma. Katterna ska ha sin kattvakt, hunden sin och allt praktiskt kring det. Lägenheten ska städas och jag packas. Men det här har bara varit det yttre. Den stora omställningen och förberedelsen har skett inom mig.

När jag först fick frågan om jag ville följa med gick mina tankar till hur ska jag orka vara bland folk och vara ”trevlig” 21 dagar i sträck. Jag minns inte ens när den situationen senast förekom. Nästa tanke hamnade på maten, sömnen och motionen – mina stöttepelare i tillvaron just nu. Jag som är så fast i mina invanda rutiner kan jag göra ett uppehåll de här veckorna och ta dagen mera som den kommer?

Först kändes det nästan omöjligt, läskigt, men vartefter tiden gått fram till nu har stressen kring det här lättat lite. Jag har tänkt att det är lättare att ta paus från en viktig rutin när jag samtidigt byter miljö än om jag skulle fortsätta med min vardag här hemma.

Det enda jag måste passa mig för, tänker jag, är sockret – och tröttheten. Kommer tröttheten och min inneboende energinivå sjunker förmycket ligger sockerintaget snubblande nära. Därför måste jag vara än mer vaksam på mina tidiga signaler så att jag kan ligga steget före.

Nu är i alla fall min energi för idag slut, men just nu gör inte det så mycket. Snart kan jag gå och lägga mig för att tidigt imorgon ta tåget till Bromma – sen Helsingfors – sen New York! So long!

Om Agneta Werner

Jag heter Agneta Werner, nu mer frisk än sjuk. Under mycket lång tid bestod livet av upprepade självmordsförsök, självskadande och ett ändlöst antal dygn, månader, år inom slutenvården, såväl allmänpsyk som rättspsyk. Jag har börjat undra över vad det var som fattades mig. Vad det var som gjorde att det tog över 20 år att komma upp på banan igen.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Genomtrött

  1. Nina skriver:

    Kul för dig! En liten test på förmågan (mentalt)

  2. henrik skriver:

    Tror du gör en korrekt analys av att ett miljöombyte kan göra att man klarar sig utan vardagsrutinerna ett tag. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s